Het Online biedlogboek

Makelaars opgelet, het online Biedlogboek komt eraan! Vanaf 1 januari 2023 is het gebruik verplicht voor leden van makelaarsverenigingen NVM, Vastgoedpro en VBO. Later dat jaar wordt het waarschijnlijk zelfs wettelijk verplicht. Als initiator ben je bij Eerlijk Bieden altijd goed voorbereid.

Hoe werkt het?

Je hebt het waarschijnlijk al in het nieuws voorbij zien komen, maar hoe werkt het nou precies? Eerlijk Bieden heeft een aantal handige blogs voor je geschreven waarmee we je voorzien van het laatste nieuws en tips.

Initiator van het online Biedlogboek

Eerlijk Bieden heeft in 2021 het online biedlogboek succesvol geïntroduceerd in de Nederlandse makelaardij. Na het bijwonen van een Rondetafelgesprek, meerdere Kamerbrieven en het ondertekenen van een Convenant is het dan nu eindelijk zover!

Vastgoedpro biedlogboek

In slechts één klik al aangemaakt

Het bijhouden van een logboek klinkt als extra administratief werk, maar niets is minder waar. Met de speciale biedsoftware van Eerlijk Bieden genereer je in razendsnel één klik een Biedlogboek, ongeacht de keuze van jouw CRM-pakket. 

Meestgestelde vragen

Wat heeft de consument uiteindelijk hieraan?

Het online Biedlogboek is door Eerlijk Bieden opgezet onder het mom: vertrouwen is goed, controle is beter.  Met de tools van Eerlijk Bieden kan een makelaar zich eindelijk onderscheiden van de cowboys in de markt.

Werkt dit systeem ook in een minder goede markt?

Jazeker, het logboek is een middel voor kandidaten om het proces achteraf te controleren. Het maakt daarom niet uit of er 1 of 30 kandidaten hebben meegeboden.

 

Sinds de start van Eerlijk Bieden in 2021 zijn er al circa 1.000 woningen verkocht met een biedlogboek in prijscategorieën van €100.000 tot en met  €2.500.000. Wat ons betreft een teken dat het goed werkt!

Is dit in strijd met de AVG of andere privacyregels?

Nee, hiervoor zijn enkele voorzorgsmaatregelen getroffen. Het Biedlogboek is enkel door geverifieerde kandidaten in te zien die hebben meegeboden op een object. 

 

Vervolgens is het Biedlogboek zelf terug te vinden op een beveiligde webpagina.

 

Ten slotte geld dat alle herleidbare persoonsgegevens standaard geanonimiseerd worden.

Is dit hetzelfde als het Noorse model?

Er werd een tijdje in de media gesproken over het zogenaamde Noorse model. Dit is een vorm van bieden waar iedereen in een open veiling mee kan kijken.

Het Biedlogboek is een overzicht van het verkoopproces wat achteraf gedeeld wordt. Hierdoor krijgen kandidaten de gewenste inzichten, maar blijven de belangen van de verkoper beschermt.

Start vandaag nog met een demo