Nieuws:

Het Aankoopdossier: veilig bestanden delen tot aan de notaris

aankoopdossier eerlijk bieden

Wanneer de kandidaat-koper de koopovereenkomst getekend heeft, komt er vaak nog veel papierwerk kijken bij de afronding van de aankoop. Eigenlijk best gek, omdat de meeste documenten (zoals de eigendomsbewijzen en VVE-stukken) toch al verzameld zijn door de makelaar. Het nieuwe Aankoopdossier van Eerlijk Bieden zorgt er daarom voor dat het aankoopproces nog soepeler verloopt!

Hoe werkt het Aankoopdossier?

Tijdens het verkoopproces kan de verkopend makelaar een Dataroom aanmaken. Deze wordt dan gebruikt om alle informatie over de woning te verzamelen, zodat kandidaten een gedegen bod uit kan brengen. Na het aanwijzen van de koper bouwt het Aankoopdossier hierop voort. In het Aankoopdossier kan je de verzamelde informatie als koper (samen met de verkoopmakelaar) vrijgeven aan betrokken partijen zoals de taxateur, hypotheekadviseur of notaris.

Daarnaast zijn natuurlijk ook de nieuwe documenten van belang zoals de koopovereenkomst en de personalia. Om te zorgen dat iedereen vervolgens de juiste documenten binnenkrijgt, beschikken alle betrokkenen over speciale rechten. Op deze manier komen alle documentstromen op de juiste plek terecht.

Mochten er achteraf nog stukken gedeeld worden door de makelaar of de kandidaat, dan stuurt het systeem van Eerlijk Bieden natuurlijk altijd even een mailtje aan de betrokkenen ter herinnering.

Belangrijke data

Naast documenten kunnen er ook afspraken over belangrijke data gedeeld worden. Denk hierbij bijvoorbeeld over de uiterlijke datum van de waarborgsom, of juist de opleverdatum. De verkopend makelaar en notaris kunnen deze vaststellen, waarna iedereen per mail automatisch op de hoogte gebracht wordt.

Waarom is dit van belang?

Naast het voorkomen van dubbelwerk willen we de afronding van het proces ook een stuk veiliger maken. Omdat er tegenwoordig veel informatie gedeeld moet worden per mail is de kans groot dat er iets misgaat. Denk aan een mailtje naar de verkeerde persoon, of het toevoegen van een verkeerde bijlage. Hierdoor ligt er een onnodig risico op identiteitsfraude op de loer.

Door alle documenten op te slaan in een beveiligde omgeving en deze vervolgens enkel te delen met betrokkenen op basis van een geverifieerd e-mailadres, willen we dit risico indammen.

Hoe kan ik het gebruiken?

Eerlijk Bieden lanceert iedere twee weken nieuwe oplossingen die het verkoopproces efficiënter en veiliger maken. Het aankoopdossier is daarom gratis te gebruiken voor alle makelaars die zijn aangesloten bij het keurmerk Eerlijk Bieden.

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter