De automatische Wwft check

Jarenlang was het een hoofdpijndossiers voor makelaars: ‘de Wwft check’. Dankzij de software van Eerlijk Bieden is dat nu verleden tijd. Als eerste in Nederland hebben wij het KYC-proces volledig geautomatiseerd in een digitaal Wwft-dossier, naadloos geïntegreerd in Eerlijk Bieden. Zelden was voldoen aan de Wwft zo gemakkelijk voor makelaars.

Waarom is dit van belang?

De vastgoedsector valt al jarenlang prooi aan witwassing en fraude. Om dit te voorkomen is de Wwft in het leven geroepen. In de praktijk loopt de naleving van deze wet echter nog ver achter. Om fraude op de woningmarkt tegen te gaan, heeft Eerlijk Bieden de naleving van de Wwft check een stuk eenvoudiger gemaakt. Meer hierover lees je in onze speciale blog.

wwft-prijs

Wwft checks tegen vaste inkoopprijs

Bij Eerlijk Bieden gelden er geen marges. Jij bent verzekerd van de checks tegen vaste inkoopprijs!

wwft-abonnement

Afnemen zonder abonnement

Om de checks uit te voeren heb je geen abonnement nodig. Je kan op ieder moment stoppen.

Moeiteloos tijd besparen

Naast de geautomatiseerde checks kan je ook nog handmatig screenen. Handig voor bijvoorbeeld zoekers!

Grondige screening van betrokkenen

De basis van de Wwft is een cliëntenscreening van de verkoper, kandidaat-koper of jouw zoekers. Is de betreffende persoon een PEP, of lopen er bijvoorbeeld sancties tegen deze persoon. De automatische screening brengt direct alle risico’s in kaart.

wwft-check-personen
risicobeoordeling wwft matrix

Inzichtelijke risico-matrix

De herkomst van de gelden wordt volledig automatisch opgevraagd bij de kandidaat-kopers. De resultaten worden nauwkeurig omgezet in een gestandaardiseerde risicomatrix. Uiteindelijk krijg je als makelaar een heldere analyse die volstaat bij audits van de FIU.

Meestgestelde vragen

Wat zijn de kosten van van het Wwft-dossier in Eerlijk Bieden

Met Eerlijk Bieden willen we ervoor zorgen dat de Wwft snel, eenvoudig én goedkoop is uit te voeren voor makelaars. Extra winstmarges en moeilijke kostenstructuren horen daar niet bij.

 

Wij hebben daarom gekozen voor een vaste inkoopprijs van: €1,- per relatie. Voor deze prijs wordt er een automatisch cliëntenonderzoek uitgevoerd, kan er een digitale risico-inschatting gemaakt worden en bewijs vastgelegd worden van de identificatie. 

 

Kortom, slechts voor €1,- per klant is jouw Wwft-dossier helemaal rond!

Is de Wwft-check ook te gebruiken voor expats?

Jazeker, onze checks kennen geen restricties voor nationaliteit. Iedereen kan op elk moment gescreend worden! Daarbij zijn de vragenlijsten voor bijvoorbeeld de herkomst van middelen al automatisch meertalig, zodat dit ook geen uitleg meer behoeft!

Kan ik het Wwft-dossier ook inzetten voor aankoopklanten of zoekers?

Ja, voor elk type klant is een apart dossier aan te maken, je kan zelf aangeven wat voor type klant dit betreft en daar bijvoorbeeld de vragenlijsten op aanpassen.

Wat moet ik als makelaar nog zelf doen voor de Wwft?

De Wwft-check kan volledig automatisch of handmatig.

 

Bij de automatische versie leggen we de klanten na het identificeren al gelijk de vragenlijsten voor. Deze bespreekt dan bijvoorbeeld de herkomst van de middelen. Als deze is ondertekend door de klant krijg je als makelaar het verzoek om de gegevens te controleren en eventueel aan te vullen. Alles rond, dan ontvang je een PDF-rapport van de risicomatrix en het cliëntenonderzoek.

 

Kies je ervoor om dit toch liever handmatig te doen, dan is het enige wat wij nodig hebben een naam, geboortedatum en nationaliteit.

Start vandaag nog besparen