Beste kandidaat,

Wij begrijpen als geen ander hoe moeilijk het tegenwoordig kan zijn om een geschikte woning te vinden. Om iedereen een eerlijke kans voor deze woning te geven, hebben de verkoper en makelaar gekozen voor Eerlijk Bieden. Hoe dit systeem precies werkt, leggen wij graag uit op deze pagina.

Video afspelen over thumbnail eerlijk bieden nos

Hoe werkt de biedsoftware?

Het online biedformulier

Na de bezichtiging ontvang je van de makelaar de link naar het online biedformulier. Op dit formulier kan je alle gegevens kwijt die nodig zijn voor het uitbrengen van jouw bod. Kom je er even niet uit, geen probleem. Je kan de makelaar (of ons) altijd om advies vragen!

Bevestiging van jouw bod

Zodra je op 'verzenden' hebt gedrukt, is jouw bod succesvol geplaatst. Wij sturen ter bevestiging altijd nog even een mailtje!

Controleren van de biedingen

Op de achtergrond zullen wij een aantal checks doen om zeker te weten dat jouw bod geldig is. 

De biedingen beoordelen

Het is zover, jouw bod is gedeeld met de verkoper en de makelaar. Samen zullen deze een nieuwe koper uitkiezen.

Aanwijzen van de koper

Duimen geblazen, zodra de koper is aangewezen ontvangen alle kandidaten tegelijkertijd een mailtje met het resultaat.

Aanleveren Personalia

Ben je de gelukkige koper geworden? Dan kan je direct jouw persoonlijke informatie delen via ons platform, zodat de makelaar direct aan de slag kan met de koopovereenkomst!

Het biedlogboek

Wanneer de koop helemaal definitief is, kan het biedlogboek gedeeld worden. In dit online overzicht kan je alle ingezonden biedingen terugvinden.

Meest gestelde vragen

Nee, wij loggen digitaal alle stappen in het proces. De makelaar, verkoper, of kandidaten kunnen geen wijzigingen aanbrengen in deze data. Het biedlogboek wordt vervolgens volledig automatisch aangemaakt.

Nee, wij vragen enkel de info die écht nodig is om een bieding tot stand te brengen, zoals jouw contactgegevens, of biedingsdetails. 

Alle andere persoonsgegevens zullen wij nooit zomaar delen of doorverkopen aan derden zoals banken of hypotheekverstrekkers, dat zou niet bij onze naam passen.

Alleen aangesloten leden mogen gebruik maken van ons keurmerk. Wil je zeker weten dat jouw makelaar gecertificeerd is, kijk dan op onze ledenpagina.

Vragen over Eerlijk Bieden?