Regulier Bieden spelregels

Bij Regulier Bieden worden biedingen één voor één gedeeld met de verkoper en de makelaar. In tegenstelling tot een Inschrijving hoef je je geen zorgen te maken over een deadline en de bijbehorende tijdsdruk. Wanneer jouw bod binnen is kan de verkoper ervoor kiezen om een onderhandeling aan te gaan. Geen zorgen, wij houden een oogje in het zeil zodat je altijd gegarandeerd bent van een betrouwbaar en eerlijk koopproces!

Het verloop van het proces

De start van het proces

De makelaar start het proces door een biedformulier aan te maken.

Na afloop van de bezichtiging ontvang je van de makelaar het biedformulier.

De Dataroom

Om een goed bod uit te kunnen brengen, is het van belang om over alle relevante informatie te beschikken. De meeste makelaars maken daarom gebruik van onze Dataroom.

Het uitbrengen van een bod

Het invullen van het formulier is een fluitje van een cent, waar nodig staan we altijd voor je klaar! Toch een foutje gemaakt? Geen probleem, je kan altijd jouw bod zelf verwijderen en een verbeterd bod uitbrengen.

Jouw bod direct gedeeld

Wanneer je een bod uitbrengt, sturen we dit zonder tussenkomst direct door naar de verkoper en makelaar. Zo weet je altijd zeker dat jouw bod goed binnenkomt.

Jouw bod beoordelen

Na verloop van tijd zullen de verkoper en de makelaar jouw voorstel beoordelen. Voldoet het bod aan de wensen van de verkoper, of is er ruimte voor verbetering?

Onderhandeling

In sommige gevallen kunnen de makelaar en verkoper ervoor kiezen om op basis van jouw bod in onderhandeling te treden. Je kan de voorstellen vervolgens afwijzen, verbeteren, of goedkeuren.

Tip: vraag de makelaar altijd het tegenvoorstel te sturen via Eerlijk Bieden. Zo ben je verzekerd van een eerlijk proces.

Gunningsproces

De verkoper behoudt altijd het recht van gunning. Dit houdt in dat de verkoper niet per se de kandidaat met het hoogste bod hoeft te kiezen. Daarnaast kan de verkoper ook kiezen om de woning aan niemand te gunnen.

Aanwijzen van de koper

Duimen geblazen, zodra de koper is aangewezen je direct de uitslag: de woning is aan jou gegund of niet.

Definitieve koop

Na de aanwijzing zal de makelaar de koopovereenkomst opmaken. De koop is vervolgens pas écht definitief wanneer beide partijen de overeenkomst hebben getekend.

Het Biedlogboek

Wanneer de koop afgerond is, kan het biedlogboek gedeeld worden. Let op: dit wordt pas gedeeld wanneer de bedenktijd en eventuele voorbehouden zijn verlopen. Je ontvangt van ons een mailtje wanneer deze datum bekend is.

In het Biedlogboek kun je vervolgens alle ingezonden biedingen terugvinden.

Meest gestelde vragen

Kan de verkoopmethode zomaar gewijzigd worden?

De verkoper en de makelaar kunnen er in sommige gevallen voor kiezen om de verkoopmethode tussentijds te wijzigen.

Vanwege de wijziging in spelregels sturen we je automatisch een mail met daarin de vervolgstappen.

Wanneer ben ik in onderhandeling?

Bij het uitbrengen van je bod ben je nog niet direct in onderhandeling.

Pas wanneer je een tegenvoorstel van de verkoper hebt ontvangen, ben je officieel in onderhandeling. Je kan vervolgens het tegenvoorstel afwijzen (afbreken van de onderhandeling), verbeteren, of goedkeuren.

Mogen er bedragen van overige kandidaten genoemd worden?

Nee, het is niet toegestaan om kandidaten tegen elkaar uit te spelen. De exacte bedragen van overige voorstellen mogen daarom niet gedeeld worden.

Mag de verkoper met meerdere kandidaten tegelijkertijd onderhandelen?

Ja, dit is toegestaan, maar de makelaar moet hier wel alle kandidaat-kopers van op de hoogte stellen.

Is de verkoper verplicht om op mijn bod te reageren?

Nee, de verkoper is niet verplicht om met iedere kandidaat in onderhandeling te treden. Het is daarom mogelijk dat je geen (formele) reactie ontvangt op jouw bod, of dat jouw bod wordt afgewezen.

Vragen over Eerlijk Bieden?