Veiling spelregels

In tegenstelling tot Regulier Bieden en een Gesloten Inschrijving, zie je bij de Open Veiling direct de biedingen van mede-kandidaten. Tot een vooraf bepaalde datum en tijd krijg je zo een transparante mogelijkheid om een bod uit te brengen op jouw droomwoning.

Veiling spelregels

Het verloop van het proces

De start van het proces

De makelaar start het proces door een biedformulier aan te maken.

Na afloop van de bezichtiging ontvang je van de makelaar het biedformulier.

De Dataroom

Om een goed bod uit te kunnen brengen, is het van belang om over alle relevante informatie te beschikken. De meeste makelaars maken daarom gebruik van onze Dataroom.

Vastleggen van jouw gegevens

Als eerste stap dien je eenmalig al jouw gegevens vast te leggen. Denk aan contactinformatie, maar ook details over eventuele voorbehouden. 

Direct meebieden

Vervolgens kan je razendsnel meebieden en reageren op andere kandidaten. Je doet dit in vooraf bepaalde stappen. Ben je overboden, dan kan je gelijk een nieuw bod uitbrengen!

Verlenging van de deadline

Wordt er een bod geplaatst in de laatste 2 minuten, dan wordt de deadline verlengd. Op deze manier kan iedereen tijdig reageren, ook de mensen die minder vaardig zijn met een computer

Jouw bod beoordelen

Na de deadline wordt het formulier gesloten, bieden is niet meer mogelijk. De verkoper zal samen met de makelaar beoordelen of er over wordt gegaan op gunning.

Gunningsproces

De verkoper behoudt altijd het recht van gunning. Dit houdt in dat de verkoper niet per se de kandidaat met het hoogste bod hoeft te kiezen. Daarnaast kan de verkoper ook kiezen om de woning aan niemand te gunnen.

Aanwijzen van de koper

Duimen geblazen, zodra de koper is aangewezen, krijg je direct de uitslag: de woning is aan jou gegund of niet.

Definitieve koop

Na de aanwijzing zal de makelaar de koopovereenkomst opmaken. De koop is vervolgens pas écht definitief wanneer beide partijen de overeenkomst hebben getekend.

Meest gestelde vragen

Kan de verkoopmethode zomaar gewijzigd worden?

De verkoper en de makelaar kunnen er in sommige gevallen voor kiezen om de verkoopmethode tussentijds te wijzigen.

Vanwege de wijziging in spelregels sturen we je automatisch een mail met daarin de vervolgstappen.

Is de verkoper verplicht om op mijn bod te reageren?

Nee, de verkoper is niet verplicht om met iedere kandidaat in onderhandeling te treden. Het is daarom mogelijk dat je geen (formele) reactie ontvangt op jouw bod, of dat jouw bod wordt afgewezen.

Vragen over Eerlijk Bieden?