Beste verkoper,

 

Ga je binnenkort je woning verkopen, dan delen wij natuurlijk graag wat meer informatie over Eerlijk Bieden. Wij staan ervoor om jou te helpen aan de beste verkoopprijs, op een eerlijke manier. Op deze pagina kan je daarom nog eens rustig teruglezen wat Eerlijk Bieden precies is en beantwoorden we graag jouw vragen. 

Hoe werkt de biedsoftware?

De makelaar heeft gekozen om de woning te verkopen via de verkoopmethode: Inschrijving. Bij deze methode krijgen alle kandidaten de kans om ‘blind’ een bod uit te brengen tot een voorafbepaalde deadline. Om het proces voor iedereen eerlijk te houden worden de biedingen pas na de deadline geopenbaard. Hieronder kan je per stap teruglezen hoe dat in zijn werk gaat.

Aanmaken van het online biedformulier

Jouw makelaar maakt een online biedformulier aan voor jouw woning en deelt deze met alle geïnteresseerde  kandidaten. De kandidaten krijgen de mogelijkheid om, voor een bepaalde datum en tijd, een bod achter te laten.

De digitale kluis

Alle biedingen komen vervolgens binnen in ons beveiligde systeem. Niemand kan de details  van de biedingen inzien tot de sluitingstijd. Misschien spannend, maar alleen op deze manier kunnen wij ongewenste prijsafspraken voorkomen. Direct na de deadline ontvangen jij en jouw makelaar tegelijkertijd het online-overzicht van de ingezonden biedingen.

De biedingen beoordelen

Het is zover, de biedingen zijn binnen. In de mail na de deadline tonen wij nooit details, vanwege de privacygevoelige informatie vragen we daarom altijd om in te loggen op een beveiligde webpagina.

Let op, het hoogste bod hoeft niet altijd het beste bod te zijn. Je kan bijvoorbeeld ook letten op de voorbehouden of verhuiswensen.

De koper aanwijzen

Het is gelukt, je hebt de ideale koper voor jouw thuis gevonden. De makelaar zal de koper toewijzen in het systeem. Iedereen ontvangt tegelijkertijd een bericht van het resultaat.

Het biedlogboek

Pas wanneer de koop helemaal definitief is, zal de makelaar het biedlogboek delen. Met het biedlogboek kunnen de kandidaten in een anoniem overzicht alle biedingen inzien. Op deze manier dragen wij door middel van transparantie bij aan een eerlijke woningmarkt.

Meest gestelde vragen

Kunnen de kanidaten tijdens het biedproces elkaars biedingen zien?

Nee, wij werken met een gesloten verkoopsysteem.  Je kunt dit het best vergelijken met een digitale variant op de traditionele inschrijving per envelop.

Moet ik betalen om Eerlijk Bieden te gebruiken?

Nee, Eerlijk Bieden is een keurmerk voor makelaars. Wij vragen aan aangesloten makelaars een bijdrage. Wij hanteren met opzet een lage prijs om te zorgen dat het niet alsnog in de courtage verrekend zal worden.

Gaat Eerlijk Bieden ten koste van het verkoopresultaat?

Nee, ons systeem zorgt er enkel voor dat jouw makelaar zich te allen tijde aan de brancheregels houdt. Omdat het verkoopproces nog altijd exact hetzelfde is (gesloten inschrijvingen), zal het verkoopresultaat hier nooit onder lijden. 

Hoe weet ik of een makelaar is aangesloten?

Alleen aangesloten leden mogen gebruik maken van ons keurmerk.  Wil je zeker weten dat jouw makelaar gecertificeerd is, kijk dan voor de zekerheid op onze ledenpagina.

Vragen over Eerlijk Bieden?