Nieuws:

Makelaars aan het woord: Heutinck Makelaardij

team heutinck makelaardij

In de blogreeks ‘Makelaars aan het woord’ lichten wij makelaarskantoren uit die zijn aangesloten op het keurmerk van Eerlijk Bieden. Voor de laatste blog van het jaar hebben wij gesproken met directeur Leander Heutinck van Heutinck Makelaardij uit Ulft. Leander is vanaf de start van Eerlijk Bieden actief betrokken bij het keurmerk. Mede door de feedback van Heutinck Makelaardij is de klanttevredenheid de afgelopen weken sterk gestegen. Tijd dus om hun ervaringen te horen van de afgelopen maanden.

Over Heutinck Makelaardij

“Heutinck makelaardij is een modern makelaarskantoor dat al 14 jaar actief is in de Oude IJsselstreek. Het kantoor opereert 100% onafhankelijk van bijvoorbeeld hypotheekadviseurs of andere branchegenoten. Op deze manier wordt er altijd maar één belang gediend”, aldus Leander. “Tegenwoordig wordt dit steeds unieker in een markt waar makelaars steeds vaker een leadgenerator worden van adviseurs. Blijkbaar wordt er nog altijd veel geld verdient aan hypotheek- en verzekeringsleads en steeds minder aan makelaardij zelf”.

Transparantie bieden naar de consument

“Over deze onafhankelijkheid zijn wij altijd heel open en transparant. Dit was ook een reden om aan te sluiten bij het keurmerk van Eerlijk Bieden. Wij werkten eigenlijk altijd al volgens het Eerlijk Bieden-principe, alleen was dit niet direct inzichtelijk voor de consument. Met de software van Eerlijk Bieden geven wij extra inzicht in onze werkwijze naar de consument.”

Minder cynisme

De klanten van Heutinck Makelaardij zijn ook tevreden met de werking van Eerlijk Bieden. “Onze klanten zijn blij dat de verkoop nu transparant kan. Bij kandidaten merken wij vooral dat ze minder cynisch zijn over het verloop van het proces.

Het gevoel van een eerlijke verkoop

Ten opzichte van de ‘traditionele werkmethode’ verandert er weinig voor Heutinck. “Tijdens het verkoopproces zelf merken wij, ten opzichte van onze vorige werkmethode, weinig verschil. Het grootste verschil is vooral terug te zien bij de kandidaten die nu ook echt het gevoel hebben dat ze een eerlijke kans hebben gekregen”.

Hopen dat het vak weer meer aanzien krijgt

Met de opkomst van online bieden lijken steeds meer makelaars zich af te vragen of de rol van makelaars verandert, Leander deelt deze angst minder. “De veranderingen op de markt gaan wat ons betreft helemaal niet zo snel. Wij hopen vooral dat de markt meer gereguleerd wordt, zodat de echte cowboys eruit worden gehaald. Uiteindelijk hopen wij dan ook dat dit er voor zorgt dan ons vak weer meer aanzien krijgt.

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter