Beste verkoper,

Ga je binnenkort je woning verkopen, dan delen wij natuurlijk graag wat meer informatie over Eerlijk Bieden. Wij staan ervoor om jou te helpen aan de beste verkoopprijs, op een eerlijke manier. Op deze pagina kan je daarom nog eens rustig teruglezen wat Eerlijk Bieden precies is en beantwoorden we graag jouw vragen. 

Hoe werkt de biedsoftware?

De makelaar heeft gekozen om de woning te verkopen via de verkoopmethode: Regulier Bieden. In tegenstelling tot een Inschrijving geldt er voor deze verkoopmethode geen deadline. Dit houdt in dat elk bod direct geopenbaard wordt aan jou en jouw makelaar. Hieronder kan je per stap teruglezen hoe dat in zijn werk gaat.

Aanmaken van het online biedformulier

Jouw makelaar maakt een online biedformulier aan voor jouw woning en deelt deze met alle geïnteresseerde  kandidaten. De kandidaten krijgen de mogelijkheid om online een bod achter te laten.

Biedingen verzamelen

Brengt een kandidaat een bod uit? Dan sturen we je automatisch een update per e-mail, de makelaar wordt ook ingelicht.

In de mail zelf tonen wij nooit details, vanwege de privacygevoelige informatie vragen we daarom altijd om in te loggen op een beveiligde webpagina.

Onderhandelen

Soms kan het gebeuren dat er in principe genoeg biedingen zijn, maar dat je eigenlijk gehoopt had op een beter resultaat.

Jouw makelaar kan in dit geval een tegenvoorstel uitbrengen per kandidaat. Wij houden jou vervolgens op de hoogte van alle stappen in het onderhandelingsproces.

De koper aanwijzen

Samen met de makelaar kies je de ideale koper uit voor jouw woning. Dit hoeft niet alleen maar op basis van prijs te zijn, ook de voorwaarden kunnen meespelen.

Wanneer de keuze is gemaakt, zal de makelaar de koper toewijzen in het systeem. Alle overige kandidaten worden direct ingelicht.

Het biedlogboek

Pas wanneer de koop helemaal definitief is, zal de makelaar het biedlogboek delen. Met het biedlogboek kunnen de kandidaten in een anoniem overzicht alle biedingen inzien. Op deze manier dragen wij door middel van transparantie bij aan een eerlijke woningmarkt.

Meest gestelde vragen

Kunnen de kanidaten tijdens het biedproces elkaars biedingen zien?

Nee, wij werken met een gesloten verkoopsysteem.  Je kunt dit het best vergelijken met een digitale notaris die het biedproces overziet.

Moet ik betalen om Eerlijk Bieden te gebruiken?

Nee, Eerlijk Bieden is een keurmerk voor makelaars. Wij vragen aan aangesloten makelaars een bijdrage. Wij hanteren met opzet een lage prijs om te zorgen dat het niet alsnog in de courtage verrekend zal worden.

Gaat Eerlijk Bieden ten koste van het verkoopresultaat?

Nee hoor, ons systeem zorgt er enkel voor dat jouw makelaar zich te allen tijde aan de brancheregels houdt. Omdat het verkoopproces nog altijd exact hetzelfde is, zal het verkoopresultaat hier nooit onder lijden. 

Hoe weet ik of een makelaar is aangesloten?

Alleen aangesloten leden mogen gebruik maken van ons keurmerk.  Wil je zeker weten dat jouw makelaar gecertificeerd is, kijk dan voor de zekerheid op onze ledenpagina.

Vragen over Eerlijk Bieden?