Beste kandidaat,

Wij begrijpen als geen ander hoe moeilijk het tegenwoordig kan zijn om een geschikte woning te vinden. Om iedereen een eerlijke kans voor deze woning te geven, hebben de verkoper en makelaar gekozen voor Eerlijk Bieden. Hoe dit systeem precies werkt, leggen wij graag uit op deze pagina.

Ons keurmerk is o.a. bekend van:

Video afspelen
Keurmerk voor makelaars

Wat is Eerlijk Bieden?

Eerlijk Bieden is het eerste volledig onafhankelijke keurmerk voor makelaars in Nederland. Eerlijk Bieden garandeert een 100% eerlijk biedproces door de inzet van eigen biedsoftware en audits onder leden. Goed om te weten, alleen makelaars met aantoonbare opleidingsvereisten komen in aanmerking voor het keurmerk!

Onze biedsoftware

Aangesloten makelaars maken gebruik van onze speciale biedsoftware waardoor de brancheregels altijd gehandhaafd blijven, zonder af te doen aan het verkoopresultaat.  

Audit controle

Voorkomen is beter dan genezen. Toch kan het voorkomen dat er twijfel ontstaat over een biedproces. Om ons keurmerk te handhaven, hanteren wij aselecte audits onder onze leden. 

Hoe werkt de biedsoftware?

Het online biedformulier

Na de bezichtiging ontvang je van de makelaar de link naar het online biedformulier. Op dit formulier kan je alle gegevens kwijt die nodig zijn voor het uitbrengen van jouw bod. Kom je er even niet uit, geen probleem. Je kan de makelaar (of ons) altijd om advies vragen!

Bevestiging van jouw bod

Zodra je op 'verzenden' hebt gedrukt, is jouw bod succesvol geplaatst. Wij sturen ter bevestiging altijd nog even een mailtje!

Jouw bod achter slot en grendel

Om tussentijdse prijsafspraken te voorkomen wordt jouw bod geplaatst in een digitale kluis. Niemand kan de details van jouw bod inzien tot het verstrijken van de sluitingsdatum.

De biedingen beoordelen

Na het verstrijken van de sluitingsdatum is er geen mogelijkheid meer om te bieden. De verkoper en makelaar krijgen het overzicht van de biedingen en gaan deze bespreken. 

Aanwijzen van de koper

Duimen geblazen, zodra de koper is aangewezen ontvangen alle kandidaten tegelijkertijd een mailtje met het resultaat.

Het biedlogboek

Wanneer de koop helemaal definitief is, kan het biedlogboek gedeeld worden. In dit online overzicht kan je alle ingezonden biedingen terugvinden.

Meest gestelde vragen

Nee, wij loggen digitaal alle stappen in het proces. De makelaar, verkoper, of kandidaten kunnen geen wijzigingen aanbrengen in deze data. Het biedlogboek wordt vervolgens volledig automatisch aangemaakt.

Nee, Eerlijk Bieden is een gesloten verkoopsysteem. Ingezonden biedingen zijn afgeschermd voor alle partijen tot aan het sluitingsmoment van de verkoop. Op deze manier vindt er geen tussentijdse beïnvloeding plaats.

Nee, wij vragen enkel de info die écht nodig is om een bieding tot stand te brengen, zoals jouw contactgegevens, of biedingsdetails. 

Alle andere persoonsgegevens zullen wij nooit zomaar delen of doorverkopen aan derden zoals banken of hypotheekverstrekkers, dat zou niet bij onze naam passen.

Alleen aangesloten leden mogen gebruik maken van ons keurmerk. Wil je zeker weten dat jouw makelaar gecertificeerd is, kijk dan op onze ledenpagina.

Vragen over Eerlijk Bieden?