Beste verkoper,

Het verkopen van een woning is meestal een nieuw en vaak spannend proces. Waarschijnlijk heeft Koen al de meeste vragen kunnen beantwoorden, maar wij begrijpen met Eerlijk Bieden dat het ook fijn is om als verkoper te zien hoe het digitale proces precies werkt. Op deze pagina laten we daarom in het kort zien wat er staat te gebeuren!

Hoe werkt de biedsoftware?

De makelaar kiest in samenspraak een geschikte verkooptactiek en verkoopmethode. Zo kan er gekozen worden voor een biedronde met een deadline, of juist een proces waarin onderhandelingen mogelijk zijn.

Opvragen personalia

De makelaar start het proces altijd met het verzamelen van de persoonsgegevens van de verkoper, ook wel de personalia genoemd. Op deze manier kan het dossier goed voorbereid worden.

Vragenlijsten invullen

Vervolgens moeten de vragenlijsten ingevuld worden. In deze vragenlijsten wordt informatie gevraagd over de staat van de woning, juridische aspecten en eventuele gebreken. Geen zorgen, Sol Makelaardij kan altijd meehelpen met het invullen!

Dataroom aanvullen

In de tussentijd zal de Dataroom gevuld worden. Op deze webpagina wordt alle benodigde informatie opgeslagen voor geïnteresseerde kandidaten.

Online bieden

Wanneer een kandidaat de woning heeft bezichtigd kan er een bod uitgebracht worden. Dit gaat sinds 1 januari 2023 volledig digitaal. Benieuwd hoe dit werkt, probeer het gerust zelf via onderstaande knop!

Breng een testbod uit

Gunningsproces

Bij ieder nieuw bod zal Koen contact opnemen om de details te bespreken. Wanneer er een geschikt bod is uitgebracht, kan de koper digitaal worden toegewezen.

Vragen over Eerlijk Bieden?