Nieuws:

Wat is een biedingstermijn?

De gekte op de woningmarkt neemt weer toe en het wordt steeds drukker bij bezichtigingen. Om biedingen gestructureerd te verzamelen maken makelaars vaak gebruik van een zogenaamde biedingstermijn, maar wat een biedingstermijn precies en waar moet je rekening mee houden? Wij leggen het je uit in deze blog!

Bieden met eindtijd

Als er veel gegadigden zijn bij een woning kan het voorkomen dat biedingen door elkaar heen gaan lopen. Van openingsvoorstel tot uiterst voorstel, het overzicht houden wordt al gauw lastig. Om deze reden zal de makelaar in de meeste gevallen een einddatum en -tijd voorstellen aan de kandidaten in de vorm van een gesloten inschrijving.

Wat is een biedingstermijn?

Een biedingstermijn is de start- en eindtijd waarin kandidaten eenmalig een uiterst voorstel kunnen uitbrengen op een woning. De makelaar en verkoper verzamelen in deze periode alle voorstellen zodat ze na de eindtijd over kunnen gaan op het gunningsproces.

Onderhandelen niet mogelijk

Bij regulier bieden is het mogelijk om in onderhandeling te treden met de verkoper via de makelaar, bij een biedingstermijn is dat anders. Omdat de makelaar vanwege de drukte bij een biedingstermijn iedereen vraagt om een uiterst voorstel zijn de 1-op-1-onderhandelingen niet mogelijk in dit geval.

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter