Nieuws:

Eerlijk Bieden gepresenteerd in de Tweede Kamer

Het rondetafelgesprek

 
Gisteren is Eerlijk Bieden door Lourens in de Tweede Kamer gepresenteerd. Op 1 juli is er door de commissie voor Binnenlandse Zaken een rondetafelgesprek georganiseerd met het thema: Transparantie bij het bieden.

Het rondetafelgesprek is tot stand gekomen nadat het Kamerlid Henk Nijboer een motie indiende bij de minister met de vraag om een overleg met de betrokken partijen. De dag voor het gesprek zijn tevens de onderzoeksresultaten van Vereniging Eigen Huis naar buiten gekomen.

Voor het rondetafelgesprek zijn er verschillende partijen uitgenodigd in de Tweede Kamer om toelichting te geven over de problemen en oplossingen voor de woningmarkt. De dag werd afgetrapt door de belangenbehartigers, daarna volgde hoogleraren. De dag werd afgesloten door een aantal innovatieve start-ups.

Het antwoord op de vraag: kan ik deze makelaar vertrouwen?

Na alle mediaberichten is het duidelijk dat het vertrouwen in de makelaar steeds verder afneemt. Eerlijk Bieden is daarom een volledig onafhankelijk keurmerk gestart wat antwoord geeft op de vraag: kan ik deze makelaar vertrouwen?

Door de inzet van slimme software en audits zorgen wij ervoor dat aangesloten makelaars altijd werken volgens de geldende brancheregels. Simpel gezegd zou je ons kunnen zien als een digitale notaris die toeziet op het biedproces.

En dit is nodig, zo bleek uit het rapport van Vereniging Eigen Huis. Ondanks dat het wellicht wordt veroorzaakt door slechts een klein deel ‘cowboys’, heeft het wel degelijk een groot effect op de woningmarkt.

Uitnodiging marktpartijen

Eerlijk Bieden gelooft dat wij met onze basisprincipes: gelijkheid, transparantie en controle, de consument (zowel de koper als verkoper) een eerlijke kans geven op de woningmarkt.

Vanwege de belangrijke rol van makelaars willen wij dit dan ook samen met de branche oppakken zoals dat origineel bedoeld was in 2001. Laten we er dan ook samen voor zorgen dat, de paar woningen die nu eindelijk in de verkoop komen, in ieder geval eerlijk worden verkocht.

Ben jij de makelaar die meebouwt aan een eerlijke woningmarkt? Neem dan hier direct contact met ons op voor meer informatie of een demo!

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter